Ukoliko bolujete od astme, onda vam je sigurno poznato da postoje preiodi kada je teško izbjeći okidače napada kao što su polen, dlake kućnih ljubimaca i prašina. Međutim, moguće je smanjiti izloženost okidačima napada astme uz pomoć klima uređaja.

Klima uređaj može biti “filter” koji štiti vaš dom i sposoban je da zaštiti vaše svakodnevno mjesto življenja od ovih okidača. Ovi uređaji mogu smanjiti vlagu unutar vaše kuće, a poznato je da previše vlage u vazduhu stvara savršene uslove za stvaranje alergena koji mogu izazvati ogromne probleme ako patite od astme ili neke druge bolesti respiratornog sistema. Zrak koji prolazi kroz klima uređaj izložen je nizu kompresora, filtera, kondenzatora, isparivača i hladnjaka što sam zrak čini kvalitetnijim, a kuću svježom.

Ono što je važno napomenuti je da redovno čistite filtere unutar vašeg klima uređaja kako bi sam zrak lakše prolazio i vama bio dostupan u potrebnoj kvaliteti, dok u protivnom on može nakupiti alergene te izazvati suprotne efekte.

 

Izvor:
Horizon Services Air Filter Use Air Conditioning To Control Your Asthma