Fizička aktivnost značajno podiže imunitet kod djece oboljele od astme. U suzbijanju simptoma astme, također pomažu i vitamin C, omega 3 masne kiseline, vitamin B12 i flavonoidi. 

Vitamin C je prirodni antihistaminik. Skupina naučnika analizirala je učinak 0,2 grama vitamina C na dan kod djece s astmom u dobi od 7 do 10 godina te se pokazalo da se u godinu dana, koliko je trajalo provođenje istraživanja, forsirani ekspiracijski volumen (maksimalni volumen zraka koji je moguće izdahnuti u prvoj sekundi) povećao za 37 posto. Također, kako su objavili, na učinak vitamina C u liječenju astme utječe i dob, ali i težina simptoma, no vitamin C dokazano djeluje.

Omega-3 u organizam se mora unositi kroz hranu, a glavni izvor su morska riba, laneno ulje i jaja. Omega-3 masne kiseline mogu smanjiti upalu, koja je najčešće glavni uzrok astme. Vitamin B12 može smanjiti učestalost simptoma astme, a nalazimo ga u mesu, mlijeku i jajima. Flavonoidi potiču apsorpciju vitamina C te ublažavaju upalu. Izvori flavonoida u hrani su đumbir, zeleni čaj, crna čokolada, paprika, bobičasto voće te paradajz.

Izvorhttps://www.omicsonline.org/open-access/the-effect-of-combining-fish-oil-and-vitamin-c-on-airway-inflammation-2155-6121.1000184.php?aid=28393